Inte den mest genomtänkta diskussionen...

I och med att det nu är 5 år sedan King of Pop, Michael Jackson gick bort har det varit olika tv-program etc om honom nu. Vi satt och kollade på ett av dem där de pratade om hans hud och att det nu faktiskt var bekräftat att han hade en hudsjukdom nämligen Vitiligo.
-Å!  säger jag till barnen. Det är ju samma sjukdom som Christoffer har.
Paniken utbryter!
-Men Michael Jackson är ju död, kommer Christoffer också att dö?!?
 
Inser just vad jag sagt och ska fint försöka förklara. Får fram något i stil med att
-Det är ingen sjukdom man dör av! Det är ju den som gör att huden blir ljus bara. Michael dog av att han åt massa mediciner.
Då utbryter nästa frågepanik...
-Men mamma du och Ossian äter ju massa mediciner! Kommer ni dö?
 
Och så fick vi fint sätta oss och förklara skillnaden mellan bra och dåliga mediciner och att vissa mediciner är bra till vissa människor men inte vissa osv...
 
Det som från början var tänkt som en liten tuff grej... Att världens genom tiderna största och bästa artist hade samma sjukdom som våran genom tiderna bästa sambo och bonuspappa blev istället en panik- och invecklad diskussion... Ja ja...
 
 
Vitiligo (även leukodermi) är en sjukdom som dödar pigmenten i huden. Den bleknar och till sist blir helt vit. Har inga orsaker och kan inte botas, men den är inte farlig och inte smittsam. Den inträffar allmänt hos mellan 1 % och 2 % av en population. Sjukdomen är mer synbar på mörkhyade människor på grund av deras mörkare pigment. 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: