Tjejmingel

I kväll har jag varit på tjejmingel i butiken, Hem till mig. På Nya Åsle gård har de renoverat det vackra vitkalkade gamla spannmålsmagasin i tre våningar från mitten av 1800-talet till en härlig inspirerande butik fylld av klassisk, lantlig inredning med brett sortiment till bra priser.
I kväll hade de tjemingel på gården och i butiken. Det bjöds på mummsig plockbuffé bestående av: Nybakad brödkaka med ost, kall vårsoppa, lokalproducerad ölkorv, rökt kött i tunna skivor med melon,
och tomat och fetaostsallad.
Dessutom var Fröken Pralin där och serverade sina goda chokladpraliner!
En helt underbar kväll som dessutom resulterade i lite shopping! Det var riktigt bra specialerbjudanden under kvällen! Håll utkik på deras hemsida. Snart kommer det nya tjejkvällar.

Jag är gravid!

Jag är tydligen gravid! Har ni hört vilket jäkla mirakel!? Jag som saknar hela livmodern har tydligen lyckats bli gravid!
 
Det gick alltså hela tre dagar som bloggen var öppen innan jag fick höra rykten om vad jag skrivit på bloggen. Tydligen har jag skrivit ett inlägg om att jag är gravid och väntar en mirakelbebis.... Om någon vet något mer om denna mirakelbebis får ni gärna säga till så jag vet när den är beräknad. För jag har ingen aning!
 
Tragiskt att folk inte har roligare saker för sig än att verkligen hitta på saker som totalt saknar grund. Fast detta var ju i och för sig ganska komiskt. Detta var ju inget rykte som "skadar" någon i alla fall. Men jag har nu i alla fall informerat lilla hon, som startat detta rykte, om att jag tyvärr inte är gravid.

VILL INTE BYTA JOBB

Jag vill verkligen inte byta jobb! Men det är ju tyvärr så det är när man är anställd i kommunen, att det kan bli så. Jag trivs så jäkla bra med elever och kollegor så jag vill inte lämna här! Det kommer se ut som om jag sitter på en begravning på skolavslutningen!
Men sedan är det ju det där med nya arbetsplatsen också... Inte rätt plats just nu! Jag ska börja jobba på en förskola strax utanför stan. För de första så finns det ju en anledning till varför jag valt att läsa vidare till tidiglärare, eftersom det är i skolan jag vill jobba. Men för en kort period så ska det bli mysigt att jobba med små barn. Men då hoppas jag att det bara blir en kort period också! Å det återstår ju att se. Men sen är förskola helt galet för mig nu, i tid. Hade det bara varit om ett halvår hade det gått lite lättare. Det känns som om jag mest kommer vara ett problem och vara till besvär på den nya arbetsplatsen. Känns inte kul att börja på nytt jobb och börja krångla.
Det första är att jag har svårt att ha ett långsiktigt fungerande schema med öppning och stägning eftersom Christoffer jobbar inom vården. Om Christoffer jobbar och jag tex öppnar eller stänger på förskolan så har jag ju ingen plats att ha mina barn och då måste jag hålla på att byta tider. Då kommer det säkert bara bli att jag är krånglig!
Sedan är det ju så att jag läser... Och i höst är det fem veckor som jag ska göra uppgifter/praktik i skolan. Det har jag haft nu under våren med men eftersom jag jobbar i skolan så har jag kunnat göra det under min ordinarie arbetstid. Men det kan jag ju inte till hösten på en förskola. Så då får jag ta fem veckors obetald tjänstledighet! Ekonomiskt ohållbart och ytterligare till besvär på den nya arbetsplatsen!
Känns så jäkla dumt att komma dit och börja ställa massa krav och krångla. Men jag har ju tyvärr inte så många alternativ. Min chef, som även är chef på nya stället, visste om detta innan så hon har ju vetat hur det skulle bli men ändå placerat mig där. Så då borde det väl vara ok?! PÅ måndag ska jag dit på möte och hoppas att allt tas emot ok!