I bland...

I bland får man till en sån där bild som man blir sådär nöjd med. För mig är det oftast inget speciellt mer än att man får en sån go känsla och man ser värmen och kärleken i bilden. I dag lyckades jag med ett sånt!

Så jäkla jobbigt...

Att man kan bli så jäkla glad av några klädnypor. De lämnar små spår efter sig överallt mina små hjärtan! Kan riktigt se mig lilprins framför mig när han byggt med klädnyporna. =) Så jäkla söt mitt lilla hjärta!!! De har nu varit borta i fyra timmar och jag saknar dem otäckt mycket! Tur att de kommer hem snart!!!
 
Tyra har flera gånger på sista tiden sagt att hon inte vill åka till pappa av en och samma grundläggande orsak. Det är så jäkla svårt hur man ska göra. Jag vill verkligen hon ska veta att hon får stanna hemma precis hur mycket hon vill, att ingen är gladare än jag när de är hemma samtidigt som jag absolut inte vill att hon ska känna "skuldkänslor" för att hon åker till Fredrik. Jag vill ju att hon ska vara hos Fredrik men om jag skulle säga det känns det som som det skulle bli fel som att jag ville bli av med henne! Egoistisk vill jag ha barnen hemma hela tiden men för deras skull vill jag att de är på båda ställena så att de har båda mamma och pappa. Vet ju själv hur jag vill att det inte ska vara...
I dag innan de skulle åka kom det igen att hon inte ville åka. Svarade då kort att "då tycker jag du ska stanna hemma om du vill! Vill du inte åka så gör du inte de. Om du vill åka till Pappa så tycker jag att du ska göra det!"
Hur fasen ska man göra?!?! Skulle så gärna bara vilja säga att hon ska vara hos mig varenda dag tills hon blir 45!!!

Förbannad och besviken!

Nu är jag fruktansvärt förbannad och irriterad! Menar givetvis de nya lärarlönerna! Katastrof!!! Jag fattar väl jag också att vi inte skulle få 10.000 mer i månaden direkt. Men på sikt måste vi komma i kapp och det gör vi deffinitivt inte med de nya lönerna!
Anledningen till just summan 10.000 är att om man jämför snittet på en lärarlön med övriga i sammhället som har lika lång högskole/universitetsutbildning så ligger vi 10.000 kr efter! Har hört flera som ifrågasatt en höjning på 10.000 kr men vet ni egentligen vad vi tjänar??? För att tala i klarspråk... Jag har 3 års utbildning på gymnasiet  med inrikting barn och fritid pedagogiskt ledarskap samt 4 års utbildning på högskolan som gett mig en lärarexamen (och ett saftigt CSN-lån)  samt att det snart är 7 år sedan jag började att arbeta som lärare...Tänk gärna en gång utifrån din egen utbildning, erfarenhet och lön... Vad tror du jag har i lön???  Jag har i dag 21.850 kr innan skatt... Någon som är imponerad och sugen på att bli lärare??? Visst låter det bra att övriga i snitt ska få 2.6% i lön och vi lärare får hela 4.2 %... Men tänk ett steg till! Den nya höjningen innebär för mig ca 917 kr i månaden!!! WOW!!! Om man tänker en ingengör som gått ungefär lika länge som mig på högskolan och kanske har en grundlön på ca 35.000 i månaden... Vad får den i höjning med 2.6 % i höjning??? 910 kr!!! WOW, vi får hela 7 kr mer i månaden!!! De va den höjningen de som skulle visa att vi lärare är viktiga!
Är det någon som kan komma på ett jobb som är viktigare än lärare??? Vi utbildar våra barn, våra barn som ska bli vuxna och bli lastbilschauffören och transportera runt allt vi behöver för att överleva, våra barn som ska bli läkare för att ta hand om alla som blir sjuka, våra barns om ska bli ekonomer för att få vårat land ekonomi att funger mm mm. Men tror ni att ett enda yrke skulle fungera om ingen gått skolan innan??? Kom gärna med ett enda yrke som är viktigare än lärare!!!