Mars

I morgon är det mars. Månaden med stort M. Månaden då jag ska bli två-barnsmor, månaden då Fredrik blir två-barnsfar, månaden då Tyra ska bli storasyster, månaden då vi får en fjärde familjemedlem (förhoppningsvis, om han inte bråkar ännu mer och vill ligga kvar till i april). Åh jag längtar så jag tror jag blir tokig!

Men ännu får han gärna ligga kvar. Efter den femtonde så är han välkommen :) Självklart innan också, men jag skulle vilja slutföra de visningar jag bokat in, få färdigt i hans rum, klippa mig den 9:e (första intrycket är viktigt, han ska ju inte behöva möte ett troll när han kommer ut :) ) och att vi hinner med Snuttans simskoleavslutning som är den 15:e.

Maria
I dag är det förövrigt Mariadagen. Så i dag har min mamma, jag och Tyra namnsdag. Vi heter alla tre Maria i andra namn och vi är ju inte direkt själva om de :) Så Grattis alla Marior :)

Å inte nog med de i dag är det 24 år sedan Olof Palme "mölades". För tre år sedan ringde jag till min mormor och sa:
- mormor, vet du vad. De har "mölat" en gubbe som heter Olof Palme. 
I bakgrunden hörs min pappa:
- De va väl inte de du skulle säga?
-Skulle jag säga då?
- Att du har fått något.
- Ja just de. Jag har fått en lillasyster också. Men de har "mölat" en gubbe som heter Olof Palme.

Det var tydligen inte så viktigt med min lillstrumpan då. FÖRLÅT syster! GRATTTTTTIS på födelsedagen!!!! Pussss på dig!!!!  

Ingen som ville skjuta mig =)

Eller det finns säkert många som vill, men tur i efterhand att ingen gjorde det! ;) Jag överlevde två dyng med "värkar" och sen va de över. Är fortfarande stel och lite öm, troligtvis efter att jag spänt mig en del. När det var som värst tittade Tyra på mig och frågade "vad gör du i ansiktet mamma, är du bajsenödig?" Hon är såååå go.

Hon är kidnappad i dag med :( fast denna gången av farmor. Tycker det är jobbigt när hon är borta, samtidigt som jag är så glad att hon har så många som älskar henne och bryr sig om henne. Min uppväxt har ju varit lite konstig men det är så skönt att kunna ge mitt (snart mina) barn en trygg uppväxt med många runtomkring sig som jag vet ställer upp i alla väder! Ni är guld värda!!!!

Vad har man gjort i dag då när Tyra varit borta, Fredrik varit på övervåningen och tapetserat Ossians rum och jag har fått "order" om att vila? Bakat 80 bullar, två plåtar kärleksmums (som Fredrik översatta till "Lovemum", vilket jag tyckte var perfekt) och en rulltårta. Vila va de ja :) Blir så rastlös när inte Snuttan är hemma och speciellt nu när man bara går och väntar. I dag är jag i vecka 35+2 och Tyra föddes i v 38+6. Å jag hoppas något enormt på att Ossian kommer då också ungefär. Framför allt att han "väntar" lite och växer klart, för hans skull. Men han behöver inte vänta så mycket mer än så heller, för min skull! :)  

Snälla någon, skjut mig!

Snälla någon, skjut mig! Har sååååå jä**a ont!!! Ta mig härifrån! Har nu haft som värkar sedan igår eftermiddag. Det konstiga är att jag känner det knappt i "främre delen" av magen utan bakåt i ryggen. Ska på kontroll nu hos min underbara BM. Hon förstod inte alls vad de kunde vara men... Hade en liten fundering på om det är lille Ossian som försöker vända på sig men inte klarar av det själv. Han har nämligen sprattlat och levt rövare 24 timmar om dygnet de sista dagarna. I vanliga fall brukar han bara buffa lite på kvällen när jag ska sova.