Harry Potter The Exhibition

I dag har jag och lillebror lekt lite och varit på Harry Potter The Exhibition i Norrköping. Trodde nog att det skulle vara vi och alla barnfamiljer men får säga att det var väldigt få barn där!
Tyvärr var det fotoförbud där inne. Så vi tog absolut inte upp mobilerna och fotade något i smyg. Å jag glömde inte att stänga av blixten heller så det blinkade inte alls väldigt misstänksamt... Så eftersom vi var duktiga och inte tog några kort så kan jag inte visa hur det var där inne (vågar inte lägga ut bilderna jag tog ifall någon skäller på mig) så ni får bara se en väldigt lycklig och barnslig jag som fick ett snyggt VIP-band, trodde lillebror i alla fall för ett litet tag!
När vi skulle smita ut för toalettbesök (kom på att det var bäst att göra innan vi går in så vi inte blir rädda och kissar på oss när typ Voldemort morrar lite) så blev lillebror väldigt stolt och säger kaxigt "kolla vi fick VIP band" och tar snabbt på sig det. Dock åkte det av lika snabbt när jag garvade och läste vad det stod på. Men jag tog på bandet och skämdes inte att erkänna att jag ibland också kissar som alla andra också gör...
 

Fuck cancer

Ibland så träffar man en människa som man bara blir så jäkla berörd av! Någon som man bara vill krama om och aldrig släppa! Vissa människor får ganska fort en speciell plats i hjärtat!
 
I går var jag på min första träff med Ung Cancer. Har inte riktigt känt mig redo förens nu. Vet egentligen inte nu i efterhand om jag var redo i går heller. Men ångrar inte en sekund att jag åkte. Så mycket psykisk rehab att bara få vara och att få skratta åt eländet tillsammans med 25 andra unga människor som också har/har haft cancer! Hade en väldigt mysig kväll och jag hoppas verkligen att vi ses snart igen!
 

Inte den mest genomtänkta diskussionen...

I och med att det nu är 5 år sedan King of Pop, Michael Jackson gick bort har det varit olika tv-program etc om honom nu. Vi satt och kollade på ett av dem där de pratade om hans hud och att det nu faktiskt var bekräftat att han hade en hudsjukdom nämligen Vitiligo.
-Å!  säger jag till barnen. Det är ju samma sjukdom som Christoffer har.
Paniken utbryter!
-Men Michael Jackson är ju död, kommer Christoffer också att dö?!?
 
Inser just vad jag sagt och ska fint försöka förklara. Får fram något i stil med att
-Det är ingen sjukdom man dör av! Det är ju den som gör att huden blir ljus bara. Michael dog av att han åt massa mediciner.
Då utbryter nästa frågepanik...
-Men mamma du och Ossian äter ju massa mediciner! Kommer ni dö?
 
Och så fick vi fint sätta oss och förklara skillnaden mellan bra och dåliga mediciner och att vissa mediciner är bra till vissa människor men inte vissa osv...
 
Det som från början var tänkt som en liten tuff grej... Att världens genom tiderna största och bästa artist hade samma sjukdom som våran genom tiderna bästa sambo och bonuspappa blev istället en panik- och invecklad diskussion... Ja ja...
 
 
Vitiligo (även leukodermi) är en sjukdom som dödar pigmenten i huden. Den bleknar och till sist blir helt vit. Har inga orsaker och kan inte botas, men den är inte farlig och inte smittsam. Den inträffar allmänt hos mellan 1 % och 2 % av en population. Sjukdomen är mer synbar på mörkhyade människor på grund av deras mörkare pigment.