Jag blir så jäkla förbannad, jäkla smygrasister

I går gjordes ett fantastiskt mellanaktsnummer med bl.a. programledarna och Jon-Henrik Fjällgren. Det började redan innan att blossa upp i media att de skulle sjunga nationalsången på arabiska och hur illa det var. Att muslimerna kommer och tar över vårt land mer och mer. Detta delades flitigt på bl.a. facebook men ingen jäkel kollar upp fakta utan man bara sprider vidare ett i detta fallet falskt påstående (å om de hade varit så, hade de varit hela världen??).

När mellankaten sen kommer så är det väldigt tydligt att det är olika låtar som sjungs på olika språk och det var helt magiskt fint medley! I vissa delar sjungs den svenska nationalsången, bl.a. avslutas det med "Ja jag vill leva jag vill dö på jorden". Man ändrar alltså norden till jorden. Nu skrivs det på väldigt många ställen att melodifestivalen har skändat den svenska nationalsången och att det är landsförräderi mm mm. Men varför var det ingen som reagerade så här när Volvo och Zlatan ändrade i nationalsången. Samma mening och samma ord byttes ut... "Ja jag vill leva jag vill dö i Sverige". Norden mot Sverige. Men då reagerades det inte, för då ramade man in det ändå mer till Sverige istället, men när vi säger jorden. DÅ rasar alla jäkla smygrasister!

 

Jag tycker Edward Af Sillén och Sacha Jean -Baptiste, Werner von Heidenstam, Wilhelm Stenhammar med flera hade gjort ett fantastiskt mellanaktsnummer som borde hyllas! Att ett så stort underhållningsprogram som ses av så många återigen tar ställning till allas lika värde! Fantastiskt! Nobelpriset till er!

Mina bästa mellominnen...

Tänkte passa på nu när alla årets låtar är presenterade att tänka tillbaka lite...Genom åren har det ju varit sjukt många udda saker som hänt i mellosammanhang men även en hel del bra! Man rankar ofta bästa låtar, bästa programledare, kläder etc men jag tänkte nog någon annan sorts minneslista...

Går nog inte att ranka olika minnen så jag får köra någon form av topp 10 utan inbördes ordning.

 

1. När Nordman, hög som ett hus, slog ut Carola med deras låt "I lågornas sken" med en text om häxprocessen

1. Givetvis att sitta med i juryn

1. Loa Falkman-Symfoni. 1990 Låten som jag då tyckte var pampig och fick mig fast för mello.

1. Vara på plats på mello och efterfesten när Måns tog hem segern som sedan blev en totalsegrare i eurovision

1. Första mello live i Karlstad 2004 då vi var på plats och hejjade på Zara och Sarek med låten Älvorna som jag tycker är en fantastisk låt som tyvärr inte kom vidare.

1. Björn Gustafssons mellanakter 2008. Han är ju helt underbar!

1. Första mello live för Tyra, andra chansen i Lidköping 2014.

1. Sean Banan. Denna människa alltså!

1. Gina Dirawi och Sarah Dawn Finer

1. Ossian ställer in sitt 4-årskalas för att kunna se sin kompis Micke och Ammotrack

 

Märkligast då?

Måste väl varit antingen Christer Sjögren - I love Europe eller Molle och Ann-Louise  - Sluta

 

Sista låtarna till final

Yeees (mina elever hör direkt uttalet på detta ord) då var det dags för sista deltävlingen och efter i kväll har vi hört alla låtar och äntligen släpps de på spotify så jag kan lyssna på Robin och Oscar!  Jag har just fått tjöta av mig lite mello med Tidaholms andra mellonörd och det kändes bra att ventilera lite om både kvällen och lite mellohistorik. Ha ha, mellofolk är ju helt knäppa i huvudet egentligen men jag bjuder på det!  Kvällens tävling då? Jag ska spendera kvällen med min bror som jag i 20 år nu försökt göra till en schlagerfjolla så att jag har en kompis. Vet inte om jag lyckats till 100, men han frågade trotts allt om han fick jojna mig i soffan i kväll!

De tävlande i kväll är:

1. Eclipse – Runaways Låtskrivare: Erik Mårtensson

Som sagt. De andas Baywatch och 80-tal. Men jag är sååå lycklig över rock i mello! Det ska in mer rock! Hoppas denna går vidare i alla fall till andra chansen.

2. Dolly Style – Rollercoaster Låtskrivare: Thomas G:son, Peter Boström, Alexandra Salomonsson

Jag hade gärna haft Dolly Style någon helt annan stans. Typ på Cartoon Network eller nått för den kanalen har inte jag! Låten känns väldigt lång och texten är väldigt upprepande. Jag vill nog ta tillbaka JEM på den här och ändrat om den så att det var mer tryck i den, ta bort lite upprepande text och lagt in rap istället. Låten har något men som kunde blivit så mycket bättre både låtmässigt och artistmässigt. Skvallervägen säger dessutom att numret blir billigt och tråkigt. Tror kanske att detta blir en flopp och att det sedan är över med Dolly Style eran.

3. Martin Stenmarck – Du tar mig tillbaks Låtskrivare: David Stenmarck

Martin har en fantastisk röst och förtjänar så mycket bättre än detta! Jag har sett han på ladies night och det var ju magiskt när han rockade loss. Men denna sega ballad vill bara få mig att somna. Tyvärr Martin men...

4. Linda Bengtzing – Killer Girl Låtskrivare: Mathias Kallenberger, Andréas Berlin, Linda Bengtzing, Dag Öhrlund

Å vad vill hon med detta? På riktigt, så jäkla meningslös och tråkig. På något sätt känns det som om detta är något jäkla skämt! Någon typ revylåt. Usch vad gnällig jag är... Men detta är faktiskt inte bara en lördagsunderhållning utan även en musiktävling som jag tycker är jäkligt viktig och det är i de situationerna man undrar ibland... Men men...

5. Frans – If I Were Sorry Låtskrivare: Oscar Fogelström, Michael Saxell, Fredrik Andersson, Frans Jeppsson Wall

Zlatanfrans påminner mig så mycket om Ulrik Munthers djupa och känsliga röst och låtar. Detta kan nog bli kvällens överraskning om han får till detta. Lite kul när dessa barnstjärnor kommer tillbaka och man får gå och nynna på Zlatan lite.

6. Panetoz – Håll om mig hårt Låtskrivare: Jimmy Jansson, Karl-Ola Kjellholm, Jakke Erixson, Pa Modou Badjie, Njol Badjie, Nebeyu Baheru

Kvällens glädje och partylåt! Hela Panetoz är ju bara fantastiska glädjespridare. Min solklara favorit i kväll. Dock ingen slutgiltig vinnare men älskar låten och det rycker i hela kroppen! Det går inte sitta still!

7. Molly Sandén – Youniverse Låtskrivare: Molly Sandén, Danny Saucedo, John Alexis

Hade hoppats på mer från Molly!  Hon är så sjukt snygg och har en grym röst! Ville han en låt med mer power och drag i. Denna blir svårplacerad. Men om hon inte går vidare så är det ju en skandal, hon är ju helt klart bäst musikaliskt!

Bild från allas.se

Foto: Stefan Johansson, sjfoto.se